maanantai 1. lokakuuta 2012

Jaa että mikä tavoitelista?

Projektin alussa, eli toukokuun lopulla, tein itselleni "tavoitelistan". Siihen siis merkkasin ensin lähtöpainon, ja sen alle listasin kiloittain lukuja, ja niiden perään jätin tyhjää jotta voisin merkata päivämäärän jolloin k.o paino on alittunut.

Jostain luin, että joku sellasta piti ja että on ihanaa seurata edistymistään.


TAVOITE: -35kg = 65kg
Päivämäärä merkataan, kun paino on alitettu
98 – 26.5 (98,3)
97 - 29.5
96 – 14.6 (95,6)

95 – 29.6 (94,1)
94 – 5.7 (93,2)
93 – 12.7 (92,3)
92 – 19.7 (90,8)
91 – 27.7 (90,3)

90 – 2.8 (89,4)
89 – 9.8 (88,6)
88.3 – 16.8 -10 kiloa!!!

88 – 30.8 (87,3)
87 – 6.9 (86,6) (30% tehty)
86 – 13.9 (85,6) (kolmasosa pudonnu!)

85 – 20.9 (83,7)
84,5 – 27.9 (84,2) bmi 30-lievästi ylipainoinen


Ekan kuukauden tuijottelin epätoivoisena sitä, ja mietin että ei tästä tuu yhtään mitään! Tää on niin hidasta, enkä mä tuu koskaan pääsemään edes tohon kymmeneen kiloon, saatika tavoitteeseen. Olisin vissiin halunnu joka päivä listaan merkkailla saavutuksia, ja oli vaikeeta hyväksyä ettei tää homma niin äkkiä mene. Silti melkein joka päivä listan aukasin.

Ensimmäisen kuukauden aikana paino putos nelisen kiloa, ja toi alku olikin melko hankalaa kun sitä odotti että asiat tapahtuis nopeemmin!
Ei voi kun kiittää siitä että blogiin tuli jo alkuun paljon katsojia ja lukijoita, jotta sain tsempattua itseni jatkamaan :) Kiitos siitä kaikille! <3

Eilinen kanasalaatti.
Tää on siis tarjoiluvadilla koko salaatti, ei sentään mun annos ;)


Sen ensimmäisen kuukauden ahdistuksen jälkeen homma alko toimimaan jotenkuten, välillä herkutonta viikkoa kokeillen, välillä jumppaviikkoja, välillä paremmalla, välillä huonommalla menestyksellä.

Sitten tajusin olla "haastamatta" itseäni, vaan rupesin elämään uutta elämää. Tajusin, ettei mulle sovi sellanen itseni pakottaminen, vaan mun täytyy tehdä niinkun itsestä hyvältä tuntuu. Ja hupsista vaan, huomasin että pariin kuukauteen en oo koko listaa muistanutkaan.
Löysin sen sattumalta äsken koneelta, kun etsiskelin jotain kuvia tän päivän tekstiin (en siis tänäänkään saanu yhtään kuvia otettua).

Aika mukavaa katsoa listaa ja huomata, että nyt oon päässy melkein listan puoleenväliin. 84 kilon alituksen kohdalla lukee, että 40% tehty. Oon mun hyvällä matikkapäällä sen laskenu, mutta kai tuo pitänee paikkansa.

Seuraava tavoite oliskin sitten päästä alle 80 kilon. Oon nimittäin näköjään luvannu itselleni sievoisen summan käytettäväks shoppailuun ;)
Haha, katsotaan muistanko edes. Jotenki en oo kaivannu palkintoja, kun laihtuminen itsessään on tuntunu niin hyvältä :D





Ton innostuksen alla piilee kuitenkin pieni epävarmuus. Tuntuu että oon taas lähtöruudussa, eli listaa katsoessa sinne tavoitteeseen on vielä tosi pitkä matka.

Nyt kun oon pari kuukautta seuraillu vaan viikkopunnituksia, niin on ollu hyvä mieli kun huomaa että paino putoaa. Mutta listalta voi suoraan verrata kuukausittaisen pudotuksen, ja alkaahan sitä väistämättäkin vertailla tuloksia.
Ehkä hieman päivää synkistää tieto siitä, että parin ekan kuun aikana kuukaudessa lähti reilut neljä kiloa, ja nyt luku on pienentyny kolmeen.
Onhan se hyvä, en mä sillä. Ja tiedossa oli että tahti hidastuu mitä edemmäs mennään. Mutta silti! Harmittaa :(

Jos nyt ton listan tuijottamisesta jotain hyvää lähtee hakemaan, niin oltuani pari viikkoa alle 84,6 kilon painon, voinen todeta että olen enää lievästi ylipainoinen! :D Onhan sekin jo saavutus päästä uuteen BMI-sektoriin :)



Tänään meni laiskasti päivä, mutta vedin vartin treenin vanteella, ja hikeä pukkas! Hitsi mikä teholaite :) Jos tästä vielä menis "iltapalalle" (pikemminkin yöpala). Vannekin olis sopivasti keittiössä, joten jos vielä pari kierrosta ennen suihkua ja nukkumaanmenoa... ;)

P.S. Söin tänään kaks pikkupalaa omenapiirakkaa. Saatiin taas tavotteeseen pääsyä siirrettyä muutamalla päivällä eteenpäin...

4 kommenttia:

  1. Toihan on kamalan mielenkiintoinen toi tavoitelista! Vaikka samalla varmasti luo ns paineita, niin siitä on kiva seuratakin varmaan sitten, että melkein puolet hommasta jo hoidettu.

    Tuntuu, että sellaista pientä motivaatiopulaa/tyssäystä on monella blogeissa menossa, ehkä se valon väheneminen ja kesän energisyys alkaa katoamaan ja nyt pitäis sitten oikeasti alkaa tekemään ja tsemppaamaan pimeälläkin, kun mielummin jäis (ainkin minä :D) sohvalle makaamaan illalla.. :)

    Hurjan hienon saavutuksen oot jo tähän mennessä tehnyt, kovasti tsemppiä jatkoon siis <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tosiaan se oli aika kiva nyt kaivaa lista esiin ja nähdä millanen matka on takanapäin :D

      Mä en oo koskaan ennen potenu tällasta "syysmasennusta", mutta eiköhän tää tästä pikkuhiljaa. Ehkä se syksy tuli jotenki niin äkkiä, ettei ehtiny tajuamaan...

      Kiitos paljon! :)

      Poista
  2. Moi! Ihana blogisi. Täällä toinen kahden lapsen äiti seuraa perässä:) Jään lueskelemaan lisää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi!

      Kiva saada muita äitejä lukijoiksi :)

      Tsemppiä projektiin! :D

      Poista

Kaikkia kommentteja otetaan vastaan :D